Suur-Seudun Osuuskauppa - Mainostoimisto 4D

Suur-Seudun Osuuskauppa

Suur-Seudun Osuuskauppa on työskennellyt Suur-Seudun asukkaiden hyväksi jo 120 vuotta. Ja sen se on tehnyt suurella sydämellä. Meillä 4D:llä on kunnia olla mukana kertomassa tätä SSO:n tarinaa monipuolisilla markkinointitoimenpiteillä, kuten konseptoinnilla, digikampanjoilla ja videotuotannoilla.

10 000

Kesäkampanjan aikana palautettuja kilpailukuponkeja

+20 %

2022 heinäkuun myynnin kasvu edellisvuoteen verrattuna.

135 000

Kampanjavideoiden katselukerrat
Päivi Talikka, SSO
"4D:n kanssa, jokainen, myös asiakas, saa olla oma itsensä. Yhteistyö on silloin sujuvaa sekä hauskaa!"
SSO

Juhlavuosi vaatii näyttävyyttä ja hauskuutta – Sulo-Tauno ei petä!

Saimme kunnian konseptoida jo 120 vuotta täyttävän SSO:n juhlavuoden. Teimme juhlavuoden suunnitelmat, jotka sisälsivät sisällöt, markkinointimateriaalit sekä käsikirjoitukset videosarjalle, joka sekä hauskuuttaa että informoi katsojia. Lisäksi juhlavuoden tapahtumat kutsuvat alueen asukkaita ja SSO:n asiakkaita osallistumaan toimintaan ja tapahtumiin. 120 vuotiaan SSO:n juhlavuoden kunniaksi toteutetaan useita yllätyksiä ja tapahtumia SSO:n asiakkaille sekä alueen asukkaille. Mutta miten ne tuodaan yleisön tietoisuuteen?

Näyttelijä Kalle Lambergin todeksi luoma Sulo-Tauno-hahmo esiteltiin suurelle yleisölle Suur-Seudun Osuuskaupan asiakkaita osallistavan vastuullisuuskampanjan kasvoina keväällä 2022. Kampanja oli menestys ja Sulo-Tauno otettiin SSO:n toiminta-alueella hyvin vastaan.

Sen vuoksi Sulo-Tauno haluttiin tuoda takaisin ja osaksi SSO:n suurta juhlavuotta. Napakoiden käsikirjoitusten ja humoristisella kulmalla toteutetut markkinointimateriaalit tukevat 4D:n suunnittelemia sisältöjä sekä juhlavuoden konseptia. Kokonaisuudesta syntyi koko vuoden kattava tapahtumakalenteri, josta ei yllätyksiä tai huumoria puutu.
SSO:n juhlavuosi ja Sulo-Tauno tulevat yllättämään kaikki – ja isosti!

Hiilinegatiivisin mies

Suunnittelimme sisällön ja toteutimme materiaalit Suur-Seudun Osuuskaupan asiakkaita osallistavaan vastuullisuuskampanjaan. Tavoitteena oli kertoa SSO:n toimipisteiden vastuullisuudesta ja Kauppakeskus Lohen hiilinegatiivisuudesta. Samalla ohjattiin kävijöitä SSO:n toimipisteisiin arvontalipukkeen täyttämistä varten. Oman ekotekonsa kertomalla ja lipukkeen täyttämällä osallistui sähköauton arvontaan. Teimme konseptin ja käsikirjoitukset videosarjalle, joka sekä hauskuuttaa että informoi katsojia. Loimme kampanjalle keulahahmon, Sulo-Taunon, joka on Lohjan negatiivisin mies. Sulo-Taunoa esittää Kalle Lamberg.

Videosarjassa Sulo-Tauno yrittää pärjätä SSO:n feissarina, mutta ymmärtää asian väärin. Sen sijaan, että hän kertoisi Kauppakeskus Lohen hiilinegatiivisuudesta ja ekoteoista, hän kannustaa negatiivisuuden ja egotekojen pariin, kunnes SSO:n henkilökunnan jäsen oikaisee asian.

SSO – Meidän juttu

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on jälleen saanut Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen – nyt jo neljättä kertaa, koronan tuomista haasteista huolimatta. Meidän juttu kehitettiin ylläpitämään työtyytyväisyyttä hyvällä mallilla myös jatkossa, keskittyen positiiviseen ja rentoon yrityskulttuuriin, pitkäjänteiseen kehittämistyöhön sekä henkilöstön osallistamiseen.

Teimme oman videosarjan Meidän jutusta, jossa SSO:n omat kasvot pääsevät esittämään ajatuksiaan tästä mullistavasta kehitysprojektista. Videoiden tavoitteena on kertoa kokemuksia, kuinka henkilökunta on yhdessä päässyt toteuttamaan parempaa palvelukokemusta. Suunnittelimme, käsikirjoitimme ja toteutimme filmit, joissa välittyy aidot onnistumisen tunteet ja SSO:n vahva vastuullinen arvomaailma.

Vastuullisuus on aikamme megatrendi

SSO tuotti vuonna 2020 niin paljon aurinkosähköä, että sen voimalla sähköauto voisi ajaa 38 000 kilometriä eli lähes maapallon ympäri. Vuoteen 2025 mennessä aurinkosähkön tuotanto tuplataan 1300 megawattituntiin. Eli sillä määrällä energiaa sähköauto voisi matkata kahdesti maapallon ympäri!

Näistä ja monesta muusta asiakkaamme vastuullisuusarvoista halusimme kertoa informatiivisilla videoilla, jotka me 4D:llä suunnittelimme, käsikirjoitimme ja toteutimme. Kaksiosaisessa videosarjassa nostetaan vastuulliset arvot valokeilaan yrityksen toiminnassa. Omista vastuullisuusteoista on kannattavaa viestiä ulospäin, sillä ihmiset haluavat kuluttaa vastuullisesti, tukea vastuullista toimintaa sekä olla töissä vastuullisissa yrityksissä. Koronakriisi on lisännyt vastuullisuuden merkitystä entisestään.

Kaipaatko tuloksia?
Ota yhteyttä!

Mikko Granström

Tiia Nevalainen

Ota yhteyttä
Tutustu projektiin