Forssan kaupunki - Mainostoimisto 4D
Sulje

Tilaa uutiskirje

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Forssan
kaupunki

Forssan kaupunki on luottanut 4D:n palveluihin jo useamman vuoden ajan. Vuosien saatossa hedelmällinen yhteistyömme on syventynyt entisestään. Perustana on toiminut kattava brändikysely, joka toteutettiin vuonna 2020 etänä keskellä pandemian asettamia haasteita.
Siitä huolimatta kyselyyn saatiin osallistumaan yhteensä 20 yritystä ja yli 350 henkilöä seuraavista kohderyhmistä: ikäihmiset, matkailijat, opiskelijat, valtuutetut, henkilökunta, asukkaat ja yritykset.

Kyselyssä otettiin huomioon forssalaisuus monelta kantilta: sanoina, tuoksuina, ääninä, matkailukohteena ja esimerkiksi opiskelumahdollisuuksien kautta. Kyselyn ikäjakauma oli 11–93 vuotta.

Monipuolisen kyselytutkimuksen perusteella suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa muun muassa ydinviestit, tarina ja lupaus Forssan brändikäsikirjaan, jossa eri kohderyhmien ääni on vahvasti läsnä.

Perustavanlaatuista pohjatyötä oli mukava lähteä jalkauttamaan kampanjoiksi, joissa kuuluu kaupunkilaisten ääni.
Jari Kesäniemi, kaupunginjohtaja
Saamamme palaute on ollut erittäin positiivista ja myös lukuihin voi olla varsin tyytyväinen.
FORSSA

Onko sinun rohkeudellesi tilaa täällä?

Forssa juhli vuonna 2023 kunniakasta satavuotista historiaansa. Starttasimme juhlavuoden leikkimielisellä haastetestillä Typeformia hyödyntäen. Kysyimme, löytyykö ihmisistä ripaus forssalaista rohkeutta! Suurin osa klikkaajista ja vastaajista oli potentiaalisia matkailijoita tai asukkaita, joten kampanja tavoitti juuri oikeat ihmiset.

Vastaamalla viiteen simppeliin kysymykseen ihmiset saivat itselleen hauskan Forssa-persoonallisuuden, jonka he saivat halutessaan jakaa sosiaalisessa mediassa. Kampanjan optiona oli tilata Forssan uutiskirje.

Kaikki kohderyhmät

  • Potentiaaliset uudet asukkaat
  • Potentiaaliset paluumuuttajat
  • Yrittäjät
  • Opiskelijat
  • Turistit

Kanavat

  • Google Ads
  • Meta
  • Adform
  • Typeform
Kohdennuksessa kanavien valinta oli luonnollisesti tärkeässä roolissa. Monikanavaisella lähestymisellä saatiin toivotut tulokset – ja ehkä vähän enemmänkin.

Tulokset

Kampanjan jälkeen asiakkaalle jäi käyttöönsä Typeform-vastaukset. Optiona kysyttiin, haluavatko testin tekijät ovat antaa luvan markkinointiviestintään. Lisäksi vastaajat saatiin jaoteltua kohderyhmittäin, mikä antaa mainion pohjan tuleviin kampanjoihin.

Toimenpiteillä saatiin laaja näkyvyys: mainosnäyttöjä oli yhteensä yli 2 miljoonaa. Mainoksilla herätettiin myös kiinnostusta: kampanjassa saatiin 10 500 klikkausta ja haastetestin teki reilut 800 henkeä.

Erityisen iloinen tulos oli merkittävä kasvu Forssan uutiskirjeen tilaajissa. Uutiskirje on kaupungille tärkeä tiedottamisen muoto, joten asiakkaan tyytyväisyyden lukuihin on helppo ymmärtää.

150 kpl

uutta
uutiskirjeen
tilaajaa

2,1 milj.

mainosnäyttöä
kampanjassa

10 531

klikkausta
testiin

809

tehtyä
testiä

Radiokampanja

Lähes kaikki Suomen kunnat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kamppailevat samojen ongelmien kanssa: väestö vanhenee ja vähenee. Muuttoliike olisi käännettävä toiseen suuntaan.

Tämä vaatii kunnan tai kaupungin markkinoinnilta panostuksia ja erottuvuutta. On näyttävä ja kuuluttava tasaisesti, jotta pysytään ihmisten mielissä ja pidetään mielikuva ilon puolella.
Laadimme Forssan kaupungille kesän ajan Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa pyörivän radiokampanjan, jossa oli kaksi hyväntuulista radiomainosta.

20-sekuntiset spotit kunnioittivat Forssan aiempaa massamedian viestiperinnettä “Kaiken keskellä”-sloganeineen. Huoleton tunnelma, humoristiset käsikirjoitukset ja tuotantoyhtiökumppanimme korkealaatuinen osaaminen loivat korvaystävällisen kuuntelukokemuksen kesätunnelmissa olevalle kansalle.

Tulokset

Bauer Median kanavissa soineet mainokset tavoittivat yhteensä noin 1 700 000 kuulijaa. Asiakkaan suullisesti saama palaute oli yksinomaan positiivista, mikä on suomalaisen mielenlaadun tuntien suhteellisen harvinaista.

Lisää upeita asiakkaitamme

Kaipaatko tuloksia?
Ota yhteyttä!

Mikko Granström

Tiia Nevalainen

Ota yhteyttä
Tutustu projektiin