Mainostoimiston historia

 

Mainostoimisto 4D:n juuret pohjautuvat nettisivujen kulta-aikaan vuoteen 1997 ja 1998. Silloin yrityksen perustajat, Antti Lundstedt ja Eero Mäkitalo, suunnittelivat ja koodasivat ensimmäisiä nettisivujaan ammattimaisesti. Tosin tänä päivänä ne sivustot frameineen, flasheineen ja gif-animaatioineen herättävät mukavaa hilpeyttä.

Unelma oman mainostoimiston perustamisesta kyti kuitenkin vielä vuosia ennen kuin 4D näki päivänvalon. Sillä välin Antti ja Eero hankkivat akateemista markkinointiosaamista Turun kauppakorkean markkinoinnin laitoksella, olivat töissä yrityksissä suunnittelemassa mainontaa ja käyttivät mainostoimistopalveluita tilaajan edustajana. Lopulta vuonna 2005 rohkeus riitti oman toimiston perustamiseen, kun lupailuja ensimmäisistä asiakkaista saatiin.

Talouskasvun vuodet 2005-2008 sujuivat mukavasti, kun yrittäjät ymmärsivät rekrytoida itseään taitavampia suunnittelijoita tiimiin, keskittyen itse projektijohtoon. 4D:n tiimiin kuuluikin jo vuonna 2008 seitsemän suunnittelijaa ja printti/nettityöt jakautuivat tasan 50/50. Toimistomme muutti Datacitystä Auran Panimon mukaviin tiloihin 2008.

Vuosien myötä asiakaskuntamme on laajentunut melkein kaikille toimialoille ja useisiin kaupunkeihin. Helsingissä meillä oli isoja asiakkuuksia jo 2008, ja Helsingin toimiston perustimme 2010 Fredrikinkadulle. Salossa meillä on ollut asiakkaita vuodesta 2009 ja sinne perustimme Astrum-keskukseen oman toimistomme 2012. Nämä toimistot meillä on edelleen, josta palvelemme asiakkaita sujuvasti koko Etelä-Suomen alueella.

Finanssikriisin 2008 jälkeen ja yritysten kiristyneiden budjettien myötä 4D on panostanut vahvasti sähköiseen markkinointiin ja tuloksiltaan mitattavaan nettimainontaan. Se on tarkoittanut vahvaa panostusta tv- ja radiomainonnan tuotantoon sekä some/nettimainontaan. Tänä päivänä suunnittelemme printtiä enää 20-30% ja sähköistä mainontaan teemme 70-80%.

Viime vuosina olemme myös kouluttaneet kaikki suunnittelijamme digitaalisiin ratkaisuihin, oli kyseessä sitten niin mobiiilyhteensopivat nettisivut, kampanjasivut, videomainonta kuin nettibanneritkin. Pääsimme myös Googlen uuden Partner-ohjelman mukaiseksi Google Partneriksi ja olemmekin käyttäneet Googlen mainospalveluita osana mediaratkaisujamme jo vuosia.

Taloudellisesti haastavista vuosista huolimatta 4D on kasvanut tasaisesti koko ajan. Tällä hetkellä palvelemme 11 ammattilaisen voimin kolmesta toimistosta käsin. Turun toimistomme muutti nykyiseen paikkaansa Aurakatu 5:een Kauppatorin kupeeseen 2014. Vuonna 2015 juhlimme 10 vuotista taivaltamme ja muutimme alkuperäisen nimemme Mainostoimisto Neljä Ulottuvuutta lyhyesti ja ytimekkäästi Mainostoimisto 4D:ksi.
Hyvällä yhteishengellä olemme pitäneet henkilöstön vaihtuvuuden pienenä ja asiakkaita kunnioittamalla asiakasvaihtuvuuden vähäisenä. Pisimmät työ- ja asiakassuhteemme ovat yhtä pitkiä kuin toimistomme, siitä olemme nöyrästi ylpeitä. Yhtenä osoituksena tästä pidämme sitä että taitavien koodaajiemme kanssa perustimme oman spin-offimme tai muodikkaammin sanottuna start-uppimme 4D Softwaren, joka toimii edelleen saman katon alla palvellen asiakkaita myös softapuolella.

1000x500px